[...] które dostarczają organizmowi dużej dawki białka. W okresie przewidzianym na utrwalenie osiągniętej wagi, w daniach obiadowych dodatkowo pojawią się kasza, ryż, makaron i ziemniaki. Każdy dzień powinnaś zacząć od herbatki ziołowej, a między posiłkami wypijać 2 litry niegazowanej wody mineralnej. Raz w tygodniu możesz sobie pozwolić na miły [...]
[...] ale piszesz że nie dla mnie... uzupełniaj węglowodany po meczu , ale nie odżywkami tylko węglowodanami złożonymi z naturalnego pożywienia np. kasza jęczmienna/gryczana, ziemniaki (tylko po wysiłku), pieczywo pełnoziarniste, makaron jasny/ciemny... Zazwyczaj grywam wieczorem, więc mam opory z jedzeniem posiłków na noc chociaż pewnie coś z [...]
[...] z zaśnięciem i spaniem: A. stale, przynajmniej trzy razy w tygodniu B. nigdy, zawsze łatwo zasypiam i dobrze śpię 7. W moim obiadowym jadłospisie pieczywo, makaron, ryż, ziemniaki pojawiają się: A. codziennie, uwielbiam je B. rzadko, wolę warzywa 8. Gdy przybieram na wadze: A. zaokrąglam się wszędzie, ale najbardziej na brzuchu B. [...]
[...] od rana myślałem tylko o tym że tego dnia, po treningu, koniec mordęgi. Zanim wziąłem po treningu prysznic, zjadłem czekoladę. A potem do wieczora już tylko wielkie żarcie - ziemniaki, pieczywo, banany i dużo, dużo ciasta. Efekty Podczas tamtego maratonu pobiłem swój rekord życiowy. Wyglądało na to, że dieta działała. Stosowałem ją jeszcze dwa [...]
[...] spożywane razem z produktami białkowymi. wszystkie zboża i kasze, wyroby zbożowe i mączne: chleb, ciasto, makaron, cukier i wyroby cukrownicze, warzywa zawierające skrobię: ziemniaki, słodkie owoce: daktyle, banany. Produkty białkowe to takie, w których zawartość białka przekracza 20%. Nie wolno zestawiać ich z pokarmami skrobiowymi i cukrami. [...]
[...] w mięśniach i wątrobie może opóźnić nadejście zmęczenia nawet o 30 do 50 minut. Podstawowym ich źródłem powinny być węglowodany złożone typu: ryż, makaron lub ziemniaki, uzupełniane wygodnymi w użyciu i łatwo przyswajalnymi odżywkami w postaci płynów i batonów. Należy unikać węglowodanów zawierających większych ilości tłuszczu np. [...]
[...] produkty nieprzetworzone + pieczywo pełnoziarniste, unikanie za wszelką cenę cukrów prostych itp. Po prostu jem normalnie unikam słodyczy, ale nie kombinuje tylko kupuje zwykły pszenno-zytni chleb, zwykly makaron, ziemniaki, czasem zamiast kurczaka zjem wieprzowinę czy wołowinę. Czy może po prostu za krótko ja stosuję, żeby zobaczyć duże efekty?
[...] unikanie za wszelką cenę cukrów prostych itp. Po prostu jem normalnie unikam słodyczy, ale nie kombinuje tylko kupuje zwykły pszenno-zytni chleb, zwykly makaron, ziemniaki, czasem zamiast kurczaka zjem wieprzowinę czy wołowinę. Czy może po prostu za krótko ja stosuję, żeby zobaczyć duże efekty? Nie! W ogole! Czuje sie wtedy wyzuty z [...]
mam smaki na sernik muszelke ciastka a nie na makaron ziemniaki a wrapow czy inych wynazlkow nigdy nie jadłem ani sie na to nie zanosi %-) Zmieniony przez - GZ1948 w dniu 2016-10-04 21:30:36
[...] i treonina). Tu się całkowicie zgadzam. Jednak niektorzy nie wiedzą że są rośliny które też zawierają pełny aminogram i mogą sie w 100% równać z białkiem zwierzęcym.Są to np ziemniaki,ryż,kasza gryczana,orzechy. Sprawa następna.Dlaczogo miałbym nie wliczać gramów białka roslinnego zjedzonego podczas jednego dnia jako części białek które sobie [...]
[...] pokroić w cienkie plasterki. Polać sokiem z cytryny. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. 229. Sałatka z pieczeni z indyka Resztka pieczeni z indyka (zimnej) + gotowane ziemniaki + niedużo ogórka kiszonego + cebulka + groszek konserwowy. Wszystko oprócz groszku posiekane. I z majonezem. I przyprawami. 230. Sałatka z pomarańczy 60 dag [...]
[...] w takiej ilości każdego dnia. Warto, aby oprócz owsianki głównymi źródłami węglowodanów w Twojej diecie były różne odmiany ryżu, kasze, makaron, pełnoziarniste pieczywo, ziemniaki. Mimo, że trudno powiedzieć cokolwiek złego o owsiance, to jednak monotonia w diecie może doprowadzić do pewnego rodzaju niedoborów, a różnorodność jest najlepszym [...]
[...] warto korzystać: najlepsze źródła białka: chude mięso, chude ryby, nabiał, jaja, nasiona roślin strączkowych, odżywki białkowe najlepsze źródła węglowodanów: kasze, ryże, ziemniaki, makaron, dobrej jakości pieczywo, warzywa i owoce najlepsze źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, orzechy, ewentualnie olej rzepakowy, awokado Grupa druga produkty, [...]
Pomidory liczyłabym jak pasaatę pomidorową. Jak masz zupę z samych warzyw, to można policzyć 100 kcal orientacyjnie. Co innego, jak w zupie i makaron, i ziemniaki, i śmietana, czy jakaś zasmażka.
Panowie! Czy Wy w ogóle odróżniacie węglowodany proste od złożonych? BARAN202: przed treningiem - banany NIE, ziemniaki NIE, brązowy ryż TAK (to węgiel złożony, o niskim indeksie glikemicznym), pomarańcze NIE, makaron NIE - chyba że razowy. Zafundujcie sobie jakieś tabele wartości odżywczych. Produkty o wysokiej zawartości błonnika (od 6ciu w [...]
[...] mam na myśli... Białko - najlepiej korzystaj z źródeł takich jak chude mięso, ryby, jaja, sery, nabiał, odżywka białkowa. Węglowodany - kasze, ryż, pełnoziarniste pieczywo, ziemniaki, makaron, warzywa, owoce Tłuszcze - przede wszystkim oliwa z oliwek, orzechy, awokado, masło orzechowe np. z nerkowców, migdałów. Nie wiem czy już trenujesz, ale [...]
[...] stosować węglowodany wolno strawne i bazować na produktach mniej przetworzonych. Dlatego uwzględniając Twoje pytanie, mogę zasugerować Ci korzystanie z takich źródeł jak ziemniaki (które zawierają zaledwie 2g białka na 100g), ryż ma nieco więcej, podobnie makaron, ale są to bardzo dobre źródła i nie warto ich wykluczać. Z całą pewnością [...]
Czy sam wiesz, czego chcesz? Jak dales poprzednie zdjęcia i pisalismy, żeby redukowac, to Ci się nie podobało. Masa tez Ci się nie podoba. Zrodla ww to ryże, płatki, kasze, ziemniaki, owoce, dobre pieczywo - nie jakies dmuchane tostowe. Makaron durum albo pełnoziarnisty, nie z jakimis preparatami jajopochodnymi
[...] na ciepło, jedzonym między godziną 12 a 16. Składa się on z dwóch dań. W Polsce najczęściej z zupy, a po niej z dania głównego. Drugie danie to z reguły kasza, ryż, ziemniaki, makaron z dodatkiem różnego rodzaju mięs (wieprzowina, drób, wołowina, cielęcina, dziczyzna), ryb, ewentualnie jaj lub rzadziej nabiału. Coraz częściej jednak są [...]